fbpx
De brandweer heeft in zijn aanname proces ook een fysieke selectie. Deze is nodig omdat je als brandweerman / vrouw in vele situaties fysiek fit moet zijn om je taak goed te kunnen vervullen.  Het materiaal van de brandweer is in sommige gevallen zwaar en de omstandigheden kunnen veeleisend zijn. Naast natuurlijk het blussen van branden word de brandweer ook in vele andere situaties ingezet. Denk bijvoorbeeld aan brandweerduikers die slachtoffers uit het water moeten halen.
Om dit te testen heeft de Brandweer de brandweertraplooptest. Dit is een piek-anaërobe test die kan aantonen of een brandweermedewerker met volledige bepakking plus een met aan de functie gerelateerde tilbelasting een voldoende belastbaar cardiovasculair systeem heeft.
En de brandbestrijdingstest, waarbij de kandidaat verschillende aan de praktijk gerelateerde opdrachten achter elkaar dient uit te voeren, waaronder het omhangen, brandslangen dragen, ladders klimmen, deuren forceren slachtoffers dragen et cetera. Allemaal in een parcours dat achter elkaar afgelegd dient te worden.
Voor de kandidaten die willen trainen om vanuit de burgermaatschappij de Brandweer binnen te komen, maar ook voor kandidaten die binnen de Brandweer werkzaam zijn en begeleiding wensen in het (weer) fit worden en blijven heeft het ASTC de juiste kennis in huis om je te begeleiden in dat proces.
ASTC LOGO wit

Erkenning

sbb-logo

Partners

Copyright © 2018 door Arminius Selectie Trainingscentrum. Alle rechten voorbehouden.
De getoonde teksten zijn eigendom van Arminius Selectie Trainingscentrum en mogen niet worden gebruikt of gedeeld in welke vorm dan ook.