fbpx
Naast de bekende selecties voor de verschillende overheidssectoren zijn er ook banen in de civiele sector waarbij de werkgever een goede fysieke gesteldheid verwacht.  Zo worden bijvoorbeeld door verscheidene particuliere beveiligingsorganisaties eisen gesteld aan hun personeel en moeten deze voor hun aanstelling een fysieke selectie ondergaan. Denk bijvoorbeeld aan de bedrijven die persoonsbeveiligers leveren om op te treden in high risk areas. Of bijvoorbeeld de particuliere beveiligers die werken in de internationale scheepvaart, tegen de piraterij onder andere in de wateren rondom Somalië en Nigeria. En niet voor niets.
Vaak zijn de omstandigheden niet ideaal, denk aan het reageren op een alarm tijdens een anti-piraterij missie. Vanuit je ontspannen modus ineens in actie komen, acht verdiepingen omhoog rennen bij 40 graden Celsius om vervolgens nog goed je werk te kunnen doen zonder eerst 10 minuten te moeten bijkomen omdat je uitgeput bent van omhoog rennen.
Eenmaal werkzaam in een dergelijke functie moet men  vaak ook daarna nog periodiek een test ondergaan. Dit om te voorkomen dat het niveau omlaag gaat gedurende de aanstelling binnen het bedrijf.
Buiten de bedrijven die selecties hanteren zijn er natuurlijk ook nog een hoop functies waarbij het niet getest wordt, maar het wel vanzelfsprekend is dat men fit is en blijft. Ook hierin kan het ASTC een helpende hand aanbieden in het verzorgen van een goede training en coaching om zo goed voorbereid te zijn op je taak en de eventuele selecties voor die taak.

 

 

ASTC LOGO wit

Erkenning

sbb-logo

Partners

Copyright © 2018 door Arminius Selectie Trainingscentrum. Alle rechten voorbehouden.
De getoonde teksten zijn eigendom van Arminius Selectie Trainingscentrum en mogen niet worden gebruikt of gedeeld in welke vorm dan ook.