fbpx
Hoewel de meeste mensen bij justitie zullen denken aan de rechtbank, is justitie ook een grote organisatie met een aantal eenheden die van hun werknemers eisen dat ze fysiek (zeer) fit zijn. Denk bijvoorbeeld aan het DV&O Landelijk Bijzondere Bijstandseenheid. Voor kleine ordeverstoringen heeft de gevangenis haar eigen interne bijstandsteam. Maar voor grootschalige calamiteiten roepen penitentiaire inrichtingen hulp in van de Landelijk Bijzondere Bijstandseenheid van de DV&O (Dienst Vervoer en Ondersteuning). Dit is de mobiele eenheid voor het gevangeniswezen. Ook bij grootschalige evacuaties wordt de hulp van de LBB ingeroepen.
De toegangscontroles van justitiële inrichtingen zijn zeer streng. Hoewel het soms toch lukt om verboden goederen in bezit te krijgen, zoals drugs, wapens of telefoons, komen deze spullen tijdens de celinspecties of visitaties meestal wel boven water. In bepaalde gevallen is het echter nodig om de Landelijke Bijzondere Bijstandseenheid (LBB) van de DV&O in te schakelen voor een zoekactie. Is er echter een signaal dat er een vuurwapen de inrichting binnen is gekomen, dan wordt ook het Bijzonder Ondersteuningsteam bij de zoekactie betrokken. Ook deze eenheid verlangt een grote fysieke inzetbaarheid van zijn werknemers. Zij worden ingezet in de lastigste situaties, waarbij het bijvoorbeeld kan gaan om vervoer van verdachten met dreiging op liquidatie.
De sporttesten voor deze eenheden en met name het BOT zijn niet mals. Het ASTC kan je hierin helpen om te zorgen dat je sterk en fit aan de start komt voor de selectie.
ASTC LOGO wit

Erkenning

sbb-logo

Partners

Copyright © 2018 door Arminius Selectie Trainingscentrum. Alle rechten voorbehouden.
De getoonde teksten zijn eigendom van Arminius Selectie Trainingscentrum en mogen niet worden gebruikt of gedeeld in welke vorm dan ook.