fbpx
De krijgsmacht heeft een uitgebreid keuringsproces waarvan de fysieke selectie een belangrijk onderdeel is. Het voorbereiden van kandidaten op de selecties van defensie is de core business van het ASTC. De verschillende niveaus binnen de krijgsmacht vereisen allen een gedegen voorbereiding.
De krijgsmacht hanteert (soms zeer zware) eisen, zodat de kandidaten die aangesteld worden binnen de krijgsmacht opgewassen zijn voor hun specifieke taak. De meest voor de hand liggende reden is natuurlijk dat men als militair fit moet zijn om hun eigen uitrusting te kunnen dragen en om de werkzaamheden te kunnen uitvoeren die bij hun functie past. Maar de belangrijkste reden dat men goed fit moet zijn is dat die taken ook uitgevoerd kunnen worden in verzwaarde en soms zelfs extreme omstandigheden.
De krijgsmacht is een grote organisatie met een grote verscheidenheid aan functies. Variërend van ICT-specialist tot Commando Speciale Operaties, Vrachtwagenchauffeur tot Piloot van een gevechtsvliegtuig. Al deze functies hebben hun eigen uitdagingen en bijbehorende fysieke eisen.  Zo moet verpleegkundige bij de krijgsmacht niet alleen zijn taak kunnen uitvoeren in de vertrouwde omgeving van een ziekenhuis, maar ook ‘buiten de poort’ in bijvoorbeeld Irak, Afghanistan, Mali of waar dan ook ter wereld.
Voor de kandidaten die willen trainen om vanuit de burgermaatschappij de krijgsmacht binnen te komen, maar ook voor kandidaten die binnen defensie willen doorstromen naar een zwaardere functie heeft het ASTC de juiste ervaringsdeskundigen in huis en kunnen wij je begeleiden in het proces.
Wil je doorstromen binnen de krijgsmacht naar bijvoorbeeld de Luchtmobiele Brigade? Of werk je al binnen de Luchtmobiele brigade en wil je doorstromen naar het Korps Commandotroepen?  Werk je als Marinier en wil je doorstromen naar MARSOF? Het ASTC haalt het beste in je naar boven, zodat je mentaal en fysiek sterker aan je opleiding begint. Hierdoor heb je minder kans op blessures en kan je de fysieke eisen met een beter resultaat aan.
ASTC LOGO wit

Erkenning

sbb-logo

Partners

Copyright © 2018 door Arminius Selectie Trainingscentrum. Alle rechten voorbehouden.
De getoonde teksten zijn eigendom van Arminius Selectie Trainingscentrum en mogen niet worden gebruikt of gedeeld in welke vorm dan ook.